Plasma Leeuwarden

PLASMA

Plasma is een gasvormige stof, welke bestaat uit geïoniseerde deeltjes die elektrisch (positief en negatief) geladen zijn. Dit is een natuurkundig proces en kan op verschillende manieren bij huid- en verouderingsproblemen toegepast worden. Door middel van een serie van puntsgewijze aanrakingen van de huid, waarbij een kleine flits (ontlading) ontstaat, trekken de huidvezels -als reactie op deze aanraking- samen. (de behandeling is ook wel bekend als FibroBlast en Plexr, dit zijn andere merken met verschillende behandelmethoden)


De behandeling is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (epidermis). Doordat de opperhuid als het ware ‘verdampt, ontstaat er een klein bruin stipje (dots), een zogenaamde thermische reactie. De vonk raakt alleen de bovenste huidlaag, er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces van 7 dagen is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglift. 


Als voorbereiding wordt gebruik gemaakt van een verdovende crème. Deze Emla creme dient van te voren op recept worden aangevraagd bij uw huisarts. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 a 15 minuten per oog of 60 minuten voor het volledige gezicht (dit is incl boven – of onder oogleden)  

Plasma zorgt voor direct liftend -en verjongend effect. De behandeling zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen en heeft daardoor ook een positief effect op lange termijn. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog tot 12 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar. Door dit effect zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.


De behandelde huid kan zwelling vertonen die gemiddeld twee dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling “crusting” van de huid, minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen binnen 7 dagen. De Plasma behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. 


Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig. Na 1 behandeling is het resultaat zeer goed zichtbaar. In enkele gevallen wordt een nabehandeling aangeraden, deze zal 4 maanden na de initiele behandeling plaatsvinden.


Aangeraden wordt de huid hier in de toekomst in te blijven activeren en de collageen aanmaak te stimuleren. Dit kan door middel van MicroNeedling, NutriCosmetica en de correcte dagelijkse huidverzorging.