ELEKTRISCH ONTHAREN

Elektrisch ontharen met Apilus senior 3G

Wat is elektrisch ontharen?

Met een flinterdunne naald wordt er gedurende een seconde met hoogfrequente elektriciteit de eiwitten in het haarzakje vernietigd waardoor er geen haar meer kan groeien.

De methode elektrisch ontharen bestaat al heel lang en is bewezen nog steeds het meest effectief. Daarnaast kunnen ook de lichte haarkleuren of moeilijke haren worden onthaart. Het is geschikt en betaalbaar voor iedereen.

Ik werk met de Apilus senior 3G. Dit apparaat werkt met de hoogste frequentie waardoor je sneller werkt en deze voor meer comfort van de behandeling zorgt.

Met het elektrisch ontharen apparaat is het ook mogelijk om door middel van coagulatie de volgende huidoneffenheden te behandelen:

  • rode aders in het gezicht (couperose/rosacea)
  • steelwratjes (fibromen)
  • gerstekorrels (milia)
  • mee-eters (comedonen)

Is de behandeling pijnlijk?

De stroompulsjes gaan in de haarzakjes en dit kan gevoelig zijn maar niet pijnlijk. Bovendien is het apparaat instelbaar op de pijngrens van de individuele cliënt en per lichaamsgebied.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen.

Tussen de behandelingen door raad ik aan om een goede zonnebrand te gebruiken (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Aantal benodigde behandelingen

Bij het behandelen van huidoneffenheden is één behandeling of soms een tweede behandeling nodig.

Voor definitieve ontharing kan in het begin wekelijkse behandeling nodig zijn met zo nu en dan een jaarlijkse onderhoudsbehandeling. Meestal is de behandelduur afhankelijk van medicijngebruik en hormonale invloed. Door het geavanceerde Apilus apparaat, ben je meer zeker van de effectiviteit van de behandelingen waardoor in vergelijking met andere instituten minder behandelingen nodig zullen zijn!
 

Vergoeding kosten bij zorgverzekering

Mocht u ongewenste donkere overbeharing hebben, dan kunt u met een verwijzing van de huisarts, een deel van de kosten declareren bij de ziektenkostenverzekering, afhankelijk van hoe u verzekerd bent.