PERMANENTE MAKEUP

Zou u er graag op elk moment van de dag fantastisch uit willen zien? Dan is Permanente MakeUp voor u. Permanente MakeUp is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Door uw verzorgde uitstraling ontstaat een ongekend gevoel van schoonheid én vrijheid. Permanente MakeUp geeft direct een langdurig resultaat.

Nanda |Apeldoorn

 

PERMANENTE MAKEUP SPECIALISTE

NANDA APELDOORN

Zou u er graag op elk moment van de dag goed uit willen zien? Ik ben in het bezit van vele diploma's, een GGD vergunning en ANBOS en NSGP registratie en was 2019/20 officieel master/ international trainer voor PhiAcademy,  kwaliteit leveren staat bij mij garant. Van lippen (Full Lips), wenkbrauwen - (MicroBlading en PowderBrows) tot het behandelen en inkleuren van littekens, voor de meest natuurlijke resultaten bent u bij mij op het juiste adres! Op mijn website kunt u alles vinden op het gebied van PMU.

GGD

Sinds 1 juni 2007 geldt het “Warenwetbesluit tatoeëren en piercen” in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die tatoeëert hygiënisch moet werken én een vergunning moet hebben. Onder tatoeëren wordt ook verstaan het aanbrengen van permanente make-up.

Een vergunning wordt alleen verleend als de behandelaar zich houdt aan allerlei hygiëneregels. Naast de hygiëneregels is het ook van belang dat kinderen onder de 16 jaar niet getatoeëerd worden zonder dat hun wettige vertegenwoordiger daarbij aanwezig is. Kinderen onder de 12 jaar mogen helemaal niet getatoeëerd worden.

De overheid adviseert u om alleen een tatoeage of piercing te laten aanbrengen bij ondernemingen die in het bezit zijn van een vergunning. De plaatselijke GGD is degene die de vergunning verleent. Ondernemingen die niet op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl staan, hebben geen vergunning.

NSGP

De NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten) is opgericht om de consument te helpen bij het vinden van een gediplomeerde specialist van permanente make-up. De NSGP-specialist schoolt zich minimaal 2 keer per jaar bij om up-to-date te blijven op het gebied van Permanente Make-up.

VAKOPLEIDINGEN

Permanente make-up ontwikkeld zeer snel en ik vind het erg belangrijk op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken, pigmenten en naalden. De Allround vakopleiding (cosmetisch en medisch) heb ik gevolgd bij Irma Hulscher in Almere. Master trainingen heb ik gedaan bij Mary Ritcherson, USA (wenkbrauwen), Nataliya Yeremenko, Estland (wenkbrauwen en lippen), Toni Belfatto, Italie (wenkbrauwen, man en vrouw), Sviatoslav Otchenash, Ukraine (wenkbrauwen en lippen), Andrea Toth, Hongarije/Engeland (eyeliner), Dr John Krant (lip clinic) en Aleksandra Gorecka, Polen (3D lippen). In 2016 ben ik begonnen met microblading (Lucia Penkauskiene, Santa Kalnina, Laura Ciordas, Tina Davies, David Zhang, Daria Chuprys, Rebecca ChungMensura Hodzic- BoldBrows) en heb ik tot 2020 met PhiBrows en PhiContour gewerkt en ook trainingen voor de academy gegeven dankzij mijn masters Kerstin Ellmer en Thorsten Kreiling. Vanaf 2020 geef ik permanente makeup trainingen onder eigen naam. Vanwege mijn interesse in microneedling, plasma en ander huidverbeterende behandelingen wilde ik me verder ontwikkelen op het gebied van de huid en heb ik afgelopen jaar de basis en vervolg opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten bij UConsultancy gevolgd en volg ik momenteel de masterclasses. Om de kwaliteit van Permanente makeup in Nederland hoog te houden, organiseerde ik in april 2021 een masterclass voor gevorderde PMU specialisten met de wereldbekende powderbrows master Katarzyna Teresiak uit Polen en in november 2021 een masterclass voor gevorderde PMU specialisten met Karolina Miesowics (Virgo Contour) uit Polen voor PowderBrows en LuciousLips. Mei 2022 kwam Olha Yurchenko vanuit Oekraïne naar Leeuwarden om PowderBrows, Shaded SoftLiner en Aquarel lip trainingen te geven. Vanwege het grote succes, kwam zij nogmaals in juli en kwam zij in 2023 enkele dagen behandelingen geven in de salon.

Permanente MakeUp Friesland

IS PERMANENTE MAKEUP PERMANENT?

Permanente MakeUp wordt ook wel Semi Permanente MakeUp genoemd. Het is namelijk niet blijvend. De pigmenten vervagen geleidelijk en een opfrisbehandeling is dan ook raadzaam.

Het grote verschil tussen tatoeages en Permanente MakeUp (PMU) is dat ze bij de tatoeage de inkt dieper in de huid aanbrengen en dat de vorm van de moleculen anders is. De tatoege inkt wordt ingecapseld en is voor altijd. Bij Permanente MakeUp worden pigmenten oppervlakkig de huid ingebracht. In de loop van de jaren zal het pigment vervagen en blijft de kleur natuurlijk en mooier. Door de vervaging in de huid is het mogelijk om later de vorm of kleur aan te passen, we veranderen van smaak, en we worden ouder.

 

HOE LANG BLIJFT PMU ZITTEN?

Permanente MakeUp van de wenkbrauwen blijft ongeveer een jaar mooi. Hoe vaker iemand in de zon is, hoe meer de permanente makeup zal oplichten of vergrijzen. Hoe langzamer de celvernieuwing, hoe langer de PMU blijft zitten. Bij 'oudere' clienten soms wel 5 jr, de kleur wordt dan vaak wat assig, maar wanneer het haar dit ook is, dan vindt men dat vaak niet erg. Opfrissen is dan aan te raden om de kleur en vorm aan te houden of te verbeteren. Wanneer u er niks meer aan doet zal de permanente make-up meestal na zo’n vijf jaar geheel verdwenen zijn. Daarentegen zal eyeliner en lippen na enkele nabehandelingen zeer lang mooi blijven.

 

WANNEER IS HET RESULTAAT ZICHTBAAR?

Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de kleur van het natuurlijke haar, of de kleur van de wenkbrauwen. De kleur is gedurende de eerste 5 tot 7 dagen altijd donker. Tijdens de tweede week verliest het veertig tot vijftig procent van zijn intensiteit. Als u denkt dat de kleur te donker is, probeer het dan niet zelf te verwijderen! Wacht geduldig totdat de donkere kleur vanzelf verdwijnt door het helen van de huid.

Krabben veroorzaakt verlies van pigment en eventueel kunnen er littekens ontstaan. Na anderhalve of twee week lijkt de kleur soms juist weer iets te licht. Geen paniek, dit komt door de helende huidlaag en dit trekt weer bij.

Pas na vier weken is de daadwerkelijke kleur te zien. Ook is dan pas de huid van binnenuit geheeld. Dan pas zal de nabehandeling plaatsvinden. 

De nabehandeling, ook wel ‘touch up’ genoemd is altijd tussen de vier tot tien weken na de behandeling. Alleen de onduidelijke stukken worden herhaald en eventueel worden er dan extra haartjes of een schaduw tussen de haartjes geplaatst.

Na genezing is de uiteindelijke kleur verschillende tinten lichter dan wanneer deze net is aangebracht. De kleur is afhankelijk van de gekozen kleur, de eigen huidskleur en de dikte van de bovenste huidlaag. 

 

Het succes van de behandeling hangt af van:

  • De door u gekozen Permanente MakeUp specialist
  • Uw huidkwaliteit
  • De nazorg, waaronder de blootstelling aan verschillende externe factoren

 

HOE VEEL BEHANDELINGEN ZIJN NODIG?

Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. Bij het inboeken wordt er gelijk een nabehandeling gepland (rond de 6 weken na de eerste behandeling).
Deze dient binnen 10 weken plaats te vinden, dan zit het bij de prijs inbegrepen. 

Mocht een extra nabehandeling nodig zijn, dan zijn de kosten hiervoor 78 Euro. In enkele gevallen kan dit gebeuren, bijvoorbeeld bij het innemen van bepaalde medicatie, of het niet correct opvolgen van de nazorginstructies (sporten, zweten, krabben). Ook wanneer er van te voren oude PMU is verwijderd door middel van laser of een andere vorm van 'removal' kan een extra nabehandeling nodig zijn of bij het afzeggen of niet opdagen bij de eerste nabehandeling. Een enkele keer is er geen verklaring te vinden waarom het pigment minder goed heeft gepakt, helaas kunnen wij geen perfect resutaat garanderen, maar zullen wij altijd ons best doen om het best mogelijke resultaat in zo min mogeljk behandelingen te behalen

 

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Voor de 1e behandeling zult u 2 uur uit moeten trekken. Dit komt door het invullen van de formulieren, het bespreken van uw wensen en de mogelijkheden, het voortekenen, het plaatsen van de Permanente MakeUp en de uitleg van de nazorg. De 2e behandeling duurt tussen de 30 en 75 minuten (lippen tot 90 minuten), dit is afhankelijk van het geheelde resultaat van de eerste behandeling. De jaarlijkse nabehandeling duurt tussen de 60 en 90 minuten.

 

WAT IS EEN JAARLIJKSE NABEHANDELING?

Langzaam vervaagt de semi Permanente MakeUp en dit kan jaarlijks worden bijgewerkt. De kosten van de nabehandeling zijn 160 euro (binnen 13 maand na de eerste behandeling). Tot 18 maanden is dit 190 euro en tot 24 maanden is dit 210 euro. Hierna wordt  nabehandeling nieuwe klant (262) gerekent. 

Indien een extra nabehandeling nodig is, wordt hiervoor 78 euro gerekend. Dit is alleen mogelijk wanneer de huid in goede staat is zodat deze het pigment ook kan opnemen en vasthouden. 

 

KAN IK MIJN WENKBRAUWEN LATEN DOEN NADAT IK MIJN WENKBRAUWEN EERST ERGENS ANDERS HEB LATEN BEHANDELEN? 
In de meeste gevallen niet. We zullen hier altijd samen naar kijken wat de beste mogelijkheid is voor u, alleen in dit geval is een intake nodig. Meestal adviseren wij om de volledige Permanent MakeUp eerst volledig te laten verwijderen. 

 

DOET PERMANENTE MAKEUP PIJN?
Permanente MakeUp is niet geheel pijnloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van ieder persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen, een behandeling eerder als 'vervelend' dan pijnlijk. 

‚Äč

 

NAZORGZEER BELANGRIJK

Zweten (sauna, hete douches, sport) en blootstelling aan de zon verminderen de kleur, dit graag 10-14 dagen vermijden. De eerste dag de wenkbrauwen / lippen / eyeliner elke paar uur schoonmaken en alleen bij lippen de hiervoor bestemde crème aanbrengen.

De verzorging na de behandeling is van groot belang, dit bepaald 70% van het succes van de behandeling. Lees de Nazorg Instructies meerdere malen door en mochten er vragen zijn, stel deze dan voordat u op uw afspraak komt.

Maandag 09:00 15:00
Dinsdag 09:00 15:00
Woensdag 09:00 12:30
Donderdag 09:00 15:00
Vrijdag 09:00 15:00

Full Lips Nanda Apeldoorn

LIPS

BY NANDA

Met of zonder gedefinieerde contour, Full Lips pigmentatie zorgt iedere dag opnieuw voor de perfecte lippen.

MicroBlading Nanda Apeldoorn

BROWS

BY NANDA

Prachtig gevormde wenkbrauwen creëren door middel van MicroBlading of PowderBrows.

EYES

BY NANDA

Een stralende oogopslag door middel van een DeepLiner of InfraLash, een fijne lijn tussen de wimperhaartjes.