MICRONEEDLING 

COSMELAN

PLASMA

 

 

DE BEHANDELING

Onze gespecialiseerde huidbehandelingen, bestaan uit meerdere behandelingen: MicroNeedling, om actieve ingrediënten gericht de huid binnen te sluizen en om hiernaast de aanmaak van collageen en elastin te stimuleren. Plasma huidverstrakking, om oneffenheden te verwijderen en de huid te verstrakken. En  MesoPeel advanced DermaPeelings van MesoEstetic. Afhankelijk van de huid en het probleem kunnen de behandelingen apart of samen worden ingezet. Met een gespecialiseerde huidbehandeling ga je een stap verder dan de basis gezichtsbehandelingen, we helpen de natuur een beetje.

GLOBAL EYECON

PROFESSIONELE BEHANDELING VOOR DE CORRECTIE VAN MEERDERE OOGCONTOURPROBLEMEN

 

INDICATIES

Rimpels

Wallen

Expressielijnen

kringen onder de ogen

Afhangende bovenste oogleden

 

Peeling; werkt op globale antiaging en anti-vermoeidheidstekenen van de oogcontour

Hoofdbestanddelen: azelaïne zuur, resorcinol, phytinezuur, salicylzuur, lactaatzuur, citroenzuur

 

Microneedling; werkt op globale antiaging en anti-vermoeidheidstekenen van de oogcontour  

Hoofdbestanddelen: zoete klaver, troxerutine, glabra, zoethout, en phytine zuur

 

Hydrogelmasker; hydraterend, depigmenterend en verzachtende werking

Hoofdbestanddelen: tranexamine zuur, hyaluronzuur, aloe vera, komkommer extract

COSMELAN

PROFESSIONELE BEHANDELING VOOR DE CORRECTIE VAN HYPERPIGMENTATIE

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Cosmelan® is een depigmenterende methode met een intensief correctief effect dat de overproductie van melanine in de melanocyten reguleert en het verschijnen van nieuwe donkere vlekken remt en bestrijdt. 

Het heeft een dubbele, corrigerende en controlerende actie waardoor resultaten op korte en lange termijn worden behaald door hyperpigmentatie onder controle te houden. U krijgt hierdoor opnieuw een pigmentvrije, gezonde en heldere huid. 

Cosmelan is al meer dan 30 jaar dé behandeling bij uitstek bij hyperpigmentatie en is het favoriete product van de meest prestigieuze huidtherapeuten, artsen, huidverbeteringsinstituten en dermatologen wereldwijd.  Cosmelan is de  enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken.

DE BEHANDELING

24 uur voor de behandeling brengt u thuis een Glycolic + E + F aan, dit is om de huidvernieuwing te versnellen en om onvolkomenheden die zichtbaar zijn op het huidoppervlak (rimpels, vlekken, poriën, doffe huid, ongelijkmatige textuur, enz.) te verminderen.

Op de dag van de behandeling brengen wij het Cosmelan masker aan, na 8 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker. Houdt hier rekening mee door de rest van de dag geen afspraken en/of bezigheden in te plannen. (Denk aan uw vervoer, auto ipv openbaar vervoer of fiets)

Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat. Na het verwijderen van het masker is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 48 uur na de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u gedurende 48 uur gebruikt een voedende, vochtinbrengende crème (Melan Recovery) en eventueel, op ons advies, een masker.

Na deze 48 uur krijgt u een bel afspraak voor controle. Hierna begint u met de andere producten zoals de Cosmelan 2 crème. Hiervoor krijgt u uitgebreide instructies en bovenstaande producten zitten 1malig bij de prijs van de behandeling in. (Cosmelan 2, Melan Recovery en Melan 130 zonbescherming)

Twee weken na de behandeling komt u langs voor een korte behandeling waarbij wij een nog een (milde) peeling en huidherstellend masker aanbrengen, dit is meteen een check up om te zien of de huid goed is hersteld na de behandeling.

Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, tot 4 weken na de behandeling zult u de grootste verandering zien, dankzij de cosmelan 2 zal dit hierna nog meer verbeteren en onder controle worden gehouden. Het is van belang deze minstens 6 maanden na de behandeling te gebruiken.

PLASMA

Plasma is een gasvormige stof, welke bestaat uit geïoniseerde deeltjes die elektrisch (positief en negatief) geladen zijn. Dit is een natuurkundig proces en kan op verschillende manieren bij huid- en verouderingsproblemen toegepast worden. Door middel van een serie van puntsgewijze aanrakingen van de huid, waarbij een kleine flits (ontlading) ontstaat, trekken de huidvezels -als reactie op deze aanraking- samen. (de behandeling is ook wel bekend als FibroBlast en Plexr, dit zijn andere merken met verschillende behandelmethoden)

 

De behandeling is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (epidermis). Doordat de opperhuid als het ware ‘verdampt, ontstaat er een klein bruin stipje (dots), een zogenaamde thermische reactie. De vonk raakt alleen de bovenste huidlaag, er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces van 7 dagen is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglift. 

 

Als voorbereiding wordt gebruik gemaakt van een verdovende crème. Deze Emla creme dient van te voren op recept worden aangevraagd bij uw huisarts. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 a 15 minuten per oog of 60 minuten voor het volledige gezicht (dit is incl boven – of onder oogleden) 

 

Plasma zorgt voor direct liftend -en verjongend effect. De behandeling zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen en heeft daardoor ook een positief effect op lange termijn. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog tot 12 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar. Door dit effect zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.

 

De behandelde huid kan zwelling vertonen die gemiddeld twee dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling “crusting” van de huid, minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen binnen 7 dagen. De Plasma behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. 

 

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig. Na 1 behandeling is het resultaat zeer goed zichtbaar. In enkele gevallen wordt een nabehandeling aangeraden, deze zal 4 maanden na de initiele behandeling plaatsvinden.

 

Aangeraden wordt de huid hier in de toekomst in te blijven activeren en de collageen aanmaak te stimuleren. Dit kan door middel van MicroNeedling, NutriCosmetica en de correcte dagelijkse huidverzorging. 

MICRONEEDLING

De MicroNeedling machine maakt gebruik van minuscule naaldjes, die vibrerend microscopisch kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Een MicroNeedling behandeling maakt gebruik van het eigen natuurlijke genezingsproces van de huid, door de prikkeling in het bindweefsel komen diep in de huid helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. 

 

Tijdens de MicroNeedling behandeling worden serums met hoogwaardige actieve werkstoffen gebruikt, gebaseerd op wat de huid nodig heeft. Dankzij de kanaaltjes kunnen de actieve ingrediënten diep in de huid kunnen worden opgenomen.

 

Een MicroNeedling behandeling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. De huid wordt voller, gladder, steviger en egaler van kleur.

 

Bij de MicroNeedling behandeling wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen. De behandeling wordt afgesloten met een After Treatment Mask en duurt in totaal ongeveer 50 minuten. Direct na de behandeling ziet de huid er roze tot rood uit, tevens kan deze prikkelend en warm aanvoelen. Na een meer intensieve behandeling kunnen enkele puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg.

Door de versnelde celdeling kan de huid licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. 

 

De eerste 2 dagen na de behandeling wordt het gebruik van make up afgeraden (oogmakeup is geen probleem). Behalve ampullen zijn er ook andere microneedling aftercare producten om de effecten van de behandeling zo lang mogelijk te behouden.

 

De huid moet tot een maand na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.  

 

Elke behandeling geeft effect, maar voor het beste resultaat word deze behandeling in een kuur aangeboden, 3 – 5 behandelingen om de 14 dagen.

In het geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat het minimaal 6 weken duurt om collageen aan te maken, en dat er meerdere behandelingen nodig zijn. U gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden.

INDICATIES

Stevigere, gladdere huid door aanmaak van collageen

Huidverjonging, verfijning van fijne lijntjes en rimpels

Verbetering van textuur (grove porien)

 Littekens, ook van acne

Zonbeschadiging

Pigmentstoornis

Striemen / striae

Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen

 

CONTRAINDICATIES 

Zwangerschap 

Borstvoeding

Elke vorm van eczeem

Psoriasis

Actieve herpes

Actieve acné

Tijdens gebruik van een antibiotica kuur