Nazorg
Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over nazorg.

Nadat de permanente make-up is gezet kan de huid gezwollen zijn. Bij sommige cliënten zwelt de huid bijna niet, bij anderen juist meer dan wat gemiddeld is. Iedere huid heelt en reageert anders. De zwelling kan ervoor zorgen dat de gebieden die behandeld zijn ongelijk lijken, rood worden, jeuken en geïrriteerd zijn. U kunt verwachten dat de permanente make-up zal vervagen. Dit varieert van 10 tot 70 procent en vindt binnen 3-14 dagen na de eerste behandeling plaats. Sommige gebieden vervagen meer dan andere. Wanneer het pigment oxideert zal het in 2-3 weken weer donkerder worden. Na de nabehandeling is de huid gewend aan pigmenten en behoudt het pigment stukken beter en zal aanzienlijk minder vervagen ten opzichte van de eerste behandeling. ALLE permanente make-up behandelingen vergen minimaal 2 behandelingen. Dit is normaal. Indien u met laser permanente make-up heeft verwijderd die elders is gezet, bent u zich er dan bewust van dat deze gebieden meer dan 1 behandeling nodig hebben door het ontstane littekenweefsel.

Donkere huidtypes, Afrikaanse, Indische en Filipijnse hebben een vettere huid waardoor de hairstrokes meer blenden in de huid en dus minder strak ogen dan bij lichtere huidtypes. Bij roodharige, blondines en lichtere huidtypes vervaagt de hairstroke meer.

Uw huid zwelt, wordt rood en sommige gebieden zullen substantieel vervagen.

Wenkbrauwen: Uw behandeld specialist zal direct na de behandeling een beschermende crème aanbrengen, deze beschermd de huid de eerste drie dagen. Gebruik hierna tweemaal daags een dun laagje Bepanthen crème, druivenpitolie of laat het behandelde gebied droog voor de volgende 11 dagen.

Lippen: Gebruik tweemaal daags een dun laagje bepanthen crème of vaseline voor de komende 14 dagen.

Indien u korstjes, plekjes of verhardingen constateert NIET KRABBEN! Het helingproces dient natuurlijk plaats te vinden. Krabben kan zorgen voor infecties en het verlies van pigment. Dit is ook van toepassing voor het bijwerken.

Het is noodzakelijk een bijwerkmoment in te plannen tussen 1 en 3 maanden na de permanente make-up behandeling. Dit is noodzakelijk om de behandelde gebieden te perfectioneren. Het bijwerken zal minder tijd in beslag nemen omdat de ‘template’ al is gezet. Na de eerste bijwerkbehandeling is het aanbevolen 1 tot 2 jaar later een nieuwe bijwerkbehandeling te plannen om uw kleur te behouden. U dient dezelfde voor- en nazorginstructies te volgen, dus plan dit zo goed mogelijk in. DE BEHANDELING KAN NIET DOORGAAN ALS U OVERMATIG GEBRUIND BENT (ZON, ZONNEBANK OF TANNING SPRAY)

voor meer informatie kunt u hier het toestemmingsformulier, nazorginstructies en het medisch profiel downloaden