Microblading


Microblading is een vorm van semi-permanente make-up van de wenkbrauwen.

De behandeling wordt uitgevoerd met steriele wegwerphulpmiddelen (PhiBrush) en pigmenten worden geproduceerd volgens de hoogste normen (PhiBrows-microbladingpigmenten).

De vorm van de wenkbrauwen wordt berekend volgens de Gulden Snede (phi 1.618) en de vorm van het gezicht. Symmetrie wordt bereikt dankzij de PhiBrows devider, deze wordt gemeten terwijl de ogen van de cliënt gesloten zijn, omdat op deze manier de spieren die de wenkbrauwen-symmetrie kunnen beïnvloeden ontspannen zijn.

De getekende haartjes worden altijd in de richting van de groei van natuurlijke haartjes getrokken, om een ​​zo natuurlijk mogelijk resultaat te creëren.

Wanneer iemand heel weinig tot geen natuurlijke haren heeft, kan deze handmatige techniek gecombineerd worden met de machine om schaduwen te krijgen die de wenkbrauw diepte geven.

Het pigment wordt aangebracht in de dermis met behulp van gesteriliseerde wegwerpblades. Dit betekent mesjes, in werkelijkheid is dit een rij naalden naast elkaar.

PhiBrows Microblading  (380 euro)

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de kleur van het natuurlijke haar, of de kleur van de wenkbrauwen. De kleur is gedurende de eerste 5 tot 7 dagen altijd donker. Tijdens de eerste week verliest het veertig tot vijftig procent van zijn intensiteit. Als uw denkt dat de kleur te donker is, probeer het dan niet zelf te verwijderen! Wacht geduldig totdat de donkere kleur vanzelf verdwijnt door het helen van de huid.

Krabben veroorzaakt verlies van pigment en eventueel kunnen er littekens ontstaan. Na anderhalve of twee week lijkt de kleur soms juist weer iets te licht. Geen paniek, want dit trekt weer bij.

Pas na vier weken is de daadwerkelijke kleur te zien. Ook is dan pas de huid van binnenuit geheeld.

De nabehandeling, ook wel ‘touch up’ genoemd is altijd tussen de vier tot tien weken na de behandeling. Alleen de onduidelijke stukken worden herhaald en eventueel worden er dan extra haartjes of een schaduw tussen de haartjes geplaatst.

Na genezing is de uiteindelijke kleur verschillende tinten lichter dan wanneer deze net is aangebracht.

Goede verzorging, heel belangrijk

Zweten (sauna, hete douches, sport) en blootstelling aan de zon verminderen de kleur, dit graag 10-14 dagen vermijden. De eerste dag de wenkbrauwen elke paar uur schoonmaken en de hiervoor bestemde crème aanbrengen.

De verzorging na de behandeling is van groot belang, dit bepaald 70% van het succes van de behandeling.

Lees het nabehandelingsformulier meerdere malen door en mochten er vragen zijn, stel deze dan voordat u op uw afspraak komt.

De nabehandeling

Langzaam vervaagt de semi-permanente make-up en dit kan jaarlijks worden bijgewerkt.

De kosten van de nabehandeling zijn sinds in januari 120 euro (binnen 12 maand na de eerste behandeling) en 10 euro per extra maand.

Het succes van de behandeling hangt af van:

  • De door u gekozen permanente make-up specialist
  • Uw huidkwaliteit
  • De nabehandeling en verzorging, waaronder de blootstelling aan verschillende externe factoren