In 1999 ging ik een jaar naar Australië om te backpacken. Natuurlijk wilde ik wel wat langer in dit fantastische land blijven en besloot ik om daar mijn studie voor schoonheidsspecialiste te volgen.

Mijn studie deed ik bij Verona Academy, een internationale school. Doordat er hier ook veel Aziatische studenten kwamen, leerden we ook veel over hoe zij naar schoonheid en gezondheid kijken. Hier ontstond mijn interesse in een combinatie van de Oosterse en de Westerse ‘wijsheden’ op het gebied van welzijn.

Ik liep stage bij de Spa @ Palazzo Versace. Met hard werken en een beetje geluk kreeg ik hier een baan. Nicky Hilton, Ian Thorpe, Julie Benz en een van de prinsen van Dubai, zijn enkele ‘bekende’ klanten die ik daar heb behandeld. Na 3 jaar bij Versace gewerkt te hebben, besloot ik dat het tijd was voor iets anders.

Na een korte sportopleiding en een reiki cursus was de “Golden Door” mijn volgende stap. Een holistisch kuuroord waar sterren, topsporters en andere mensen met een verslaving, burn-out of levensbedreigende ziekte worden behandeld. Men verblijft hier minstens 5 dagen (zonder tv, computer of telefoon) om door middel van fitness, gezond eten, ontspanning en verwennerij van ‘mind, body & soul’ zijn of haar leven te veranderen.

Sinds 2012 in Friesland

Gedurende de mooie en leerzame tijd die ik hier werkte, werd ik gebeld door de importeur van Carole Franck en bood deze mij een droombaan aan. Ik werd de Australische trainer van dit Franse merk en heb dit twee jaar met veel plezier gedaan. Toen kreeg ik een zoon en samen zijn wij in 2010 naar NL teruggekeerd. Na een aantal verhuizingen hebben wij ons in 2012 gesetteld in Friesland.

Ik heb twee jaar met veel plezier als schoonheidsspecialiste bij De Bruin & Cho in Heerenveen gewerkt. In 2013 volgde ik de allround opleiding permanente make-up bij Irma Hulscher, een begrip op het gebied van permanente make-up, en heb ik vervolgens 4 maanden bij Hulscher Cosmetics mogen werken.

Inmiddels heb ik in mijn eigen salon aan huis in Leeuwarden. Naast mijn werk volg ik graag internationale masterclasses om altijd de nieuwste technieken te kunnen toepassen voor mijn cliënten.

Nanda van Schoonheidssalon Pure Indulgence in Leeuwarden